selamat datang to my blogspot :Ddh pnt jln 2 singah2 larh dlu yee........nice to see.. nice to follow..hehee~goodbye come again okeyy..see you ^^

Thursday, 29 August 2013

KELAB HURU-HARA 12

Assalammualaikum,,
Jumpa lg kite kt sini yeepiiii…..
Untuk KHH 12 ni aq nk cite psal lawatan yg kitorng wat pada 28 August 2013.. Kitorng g mne? Actually, ade 2 tmpt yg kitorng nk g tp yg satu lg 2 xdpt jwpan… So, kitorang hanya wat lawatan g YAKULT (MALAYSIA) SDN. BHD. Nk smpi sne agak lme gak la dkat 3 ke 4 jam dok kt dlm bas 2 huhu...

Yakult ni mmg menggalakkan kehadiran org2 lua ni wat lawatan kt tmpt diorng… Actually, bg aq ni n salah satu cara diorng nk promote produk diorng kt pengguna… Yakult adalah minuman kultur dimana terdaptnya bacteria hidup yang baik untuk usus kite hahaha dh macam guide utk Yakult plk aq ni.. Pape pn mmg seronok la dtg sne tngk tmpt2 diorng wat air Yakult 2.. Kite dpt tngk dpan2 mata kite sndri camne proses wat air Yakult ni…

Bia gambar bercerita :




 


 sesi taklimat hehe fokus btol..



 ni la kak yg mengiringi kitorng untuk tinjau tmpt Yakult ni..
Thank you..



Dh pusing2 kt tmpt Yakult ni kitorng pn wat lawatan sendri kt Melaka hahaha kitorng pn sempat lg jalan2 kt Melaka 2 sebelum balik ke Johor… Dari tengahari hingga ke malam gak dok kt Melaka ni dok pusing2 Melaka… 

Tangan penat utk menaip bia gambar bercerita :

Turun je kt Melaka tmpt pertama kitorng cari adalah tempat makan... 
maklum la perut dh main keroncong hehe
SEOUL GARDEN
mkn sampi angkat bendera putih
 kt Seoul Garden Mahkota Parade ni :)

 Aktiviti lepas makan.. Bowling kt Mahkota Parade 





tngk 2 camne juara wat balingan hehe yeayy 100 point..lalala~
pekena air lepas pnt lyan bowling :) STARBUCK
 this is MELAKA!!





yeayyyy.....

ok larh nanti korang tunggu entry yg bru keyyy... bye chow~
waiting for the entry yew~

Saturday, 24 August 2013

KELAB HURU-HARA 11

Assalammualaikum,

fuhhhh~ dh berhabuk dh blog ni hehe maklum la dah lama x uruskan blog ni.. sibok je ngan asiment n keje2 lain ni… semakin lama semakin cepat masa b’lalu… antara kita sedar atau x sedar je hehe… eh dh merapu plk dh… Untuk KHH11 ni aq nk cerite psal program yg bru kitorng wat pd 24 Ogos 2013.

Program ni kitorng wat untuk akademik(CCT)… Kitorang wat program ni kt Sekolah Rendah Kong Kong  Laut… Kt mne 2? Kt Pasir Gudang Johor,, bukak google earth la g cari hahaha Bg aq, aq sngat respect ngan sambutn yg diorng bg bile kitorang wat program kt situ walaupn program ni cuma sekejap je…

Kt situ mmg seronok la layan budak-budak ni, even aq sendri plk yg rasa nk jd cam diorng semula hahaha b’mimpi je la~ Aq ni plk mmg suke melayan budak-budak… Klau dgil n nakal 2 biasa la diorang x lari dr benda2 ni,, cume kne tabah je… Layan budak-budak ni kne pndai attract perhatian diorang supaya diorng seronok….

Ckgu2 n guru besar sekolah 2 plk pnye la mesra wlaupn dia xtau pn nme kitorng sume hehe… Bile dok ngan budak-budak ni mmg bnyk la yg dia nk tnye dr kite ni… maklum la klau x kenal maka x cinta hahaha mcm2 yg diorng nk tau… nama sape la, umo bpe la, awek abg mne la,abg dok mne la… Mmg xpnt pn lyn budak-budak ni klau kite btol2 enjoy ngan diorng… Tp klau sape2 yg sikap panas baran 2 mmg kne control sikap 2… Tp panas baran ni mmg bkn sikap aq la…

Wlau ape pn program kitorng b’jln ngan lancar n aq pn cam nk jmpe lg ngan budak-budak ni… Sporting abis diorng bile jumpe ngan kitorng ni… Even aq seronok sgt smpi tbe2 t’pkir nk bg duit rye kt budak-budak ni.. tp bkn semua la yg dpt,, mau bankrup aq hahaha cume sesetengah yg balik lewat 2 aq bg la duit rye… budak-budak ni mmg aktiviti diorng kumpul duit rye ni hahaha  

Kanak-kanak pembimbing masa hadapan… Klau ade umur yg pnjang bole kite b’jmpe lg.... Satu lg yg msih aq ingat bile ade sorang budak ni ckp “klau abg n kak semua dok sni kn best” hohoho terharu gile… Budak-budak ni klau ckp mmg jujur… Dari situ aq dpt rase yg kehadiran kitorng kt situ m’berikn sesuatu pd diorng… 

Tengok la gmbar2 ni :



 antara pelajar yg hadir lg sporting hehe

 

sewaktu m'jalankan aktiviti ngan pelajar


pelajar ni mmg bole d'layankn gak hahaha 


adk perempuan yg kt blkng 2 la(tngk kamera) wat aq t'haru gile dgn kata2 dia