selamat datang to my blogspot :Ddh pnt jln 2 singah2 larh dlu yee........nice to see.. nice to follow..hehee~goodbye come again okeyy..see you ^^

Wednesday, 26 December 2012

RENUNGAN 2

klu kte tngk keadaan skrg ni peperangan xpernah b'henti... xkira larh mcm mne bntuk peperangan pn... mcm mnda org2 skrang dh d'pengaruh ngan gajet2 skrg ni (t'msuk aq gak hihi)... tp bkn perang yg mcm ni yg aq mksudkn... yg aq mksudkn perang yg cam kt negara2 arab skrg ni... keadaan xkn b'henti selagi salah satu drpd diorang mengalah... tp blom tntu gak mengalah 2 bole selesaikn masalah sbb yg kalah akn sentiasa menuntut bela... keadaan apakah ini?? nsib larh aq dok kt malaysia ni... tp kt malaysia pn ape kurangnye perang politik pnye hebat aduiii~ mlu plk ble sme bangsa yg gduh plk 2... negara lain perang utk pertahan negara n agama... tp negara kte ape yg diorg pertahankn?? kuasa? harta? mati xbwk pn 2 sume... perang jenis ape pn akn bg kesan pd org lain... mcm kt palestine 2... wlaupn 1 ari nnti perang 2 tamat tp ia tetap tingalkn kesan kt negara n pnduduk diorg lg2 plk kt knk2 diorg 2... kcik lg dh kne b'hadapan ngan keadaan yg cam2,,klu aq kcik dlu lg main2 ngan kwn2 tp diorg??

kesian tngk kte sme2 kte gaduh utk bnde yg xpnting pn kdg2... tp diorg perang utk negara diorang...
hurm~

video

Battle Scars _ Guy Sebastian ft. Lupe Fiasco

Monday, 24 December 2012

KELAB HURU-HARA 7


Hi Sume :) how u feel today :) hapy selalu larh yep...

kali ni dh smpi KHH7 ni nk cite psl 2 insan yg pnting bagi aq larh... VIP dlm idup aq larh... klu VVIP msti famly larh kn :) I LOVE MY FAMLY... skrg ni nk cite pasal kawan@sahabat n kekasih... aq agak pning gak nk plih antara 2 ni mne yg lbh pnting dlm idup aq...

klau larh kawan n kekasih korang ni jtuh dlm lautan yg sme... agak2 larh kn sape yg korang nk selamatkn dlu ea??


mungkin bole jd kwn tp bole jd kekasih gak... adus~

klu sahabat ni mmg larh slalu lh kongsi masalah kte b'sme... tp aq xkngsi masalh aq ngan kwn2 aq sbb aq xmudah nk p'caya kt org pn :)  tp aq mmg bole lyn larh ngan kwn2 aq pn... aq pn jenis yg xplih sgt kwn klu kwn mcm2 prangai bru best :) tp klu dh dpt yg 1 kpale ngan aq mmg lg best larh kn haha...

klu kekasih plk mmg dh slalu b'sme ngan de xkn kte sng2 nk lupe kt de plk kn... msti kte nk selamatkn de gak... aish konfius (dh nk t'cbut fius kt kpale aq) klu setiap org yg ade kekasih msti syg gile kt kekasih de 2... kekasih lh wat kte hapy tp kekasih kte gak lh wat kte sdh (owh!! ayt aq jwang haha)

klu korang larh kn yg mne 1 larh korang nk plih ea??


cpt sblm kwn n kekasih korang lemas 2...
klu aq mmg pnt dh pkir psl ni...sbb knp larh kwn n kekasih aq g terjun kt laut 2,,laut yg sme plk 2 aish~ musykil larh plk hahaha
k chow dlu ;)

Thursday, 15 November 2012

KELAB HURU-HARA 6

hi ;) jmpe lg dlm rancangannnn...kelab huru-hara aish~
dh ade bakat dh 2 jd pngacara hahaha... pasan larh plk aq ni :D tp impian bole je jd realiti kn? Tp bkn impian aq pn nk jd org t'knl2 cam 2... eh?? nape tbe2 cite impian plk ni topik lain xde ke? hurm~ xpe larh dh alang2 ckp psl impian 2 aq nk cite psl impian gak larh tp bkn jd pngacara 2... xde bakat kot aq nk ckp kt dpn kamera 2 aptah lg nk ckp dpn org rmai huh~ mau 1 bdn vibrate hahaha...

impian aq ape?

impian aq haa...
haaa....
haaaa.....

ahaaa...impian aq nk jd seorang yg b'guna dh 2 je pn dh ckup... klu kcik2 dlu ade larh impian yg merepek2 ni... nk jd raja larh,,superhero larh,,aish~ bnyk lg impian aq lau kcik dlu... tp ape pn xbole :)  klu xde usaha mmg xdpt larh ape yg kte nk 2...

mulai skrg kite kne "STOP DREAMING AND MAKE IT A REALITY"



camni pn ade ati nk jd superhero aish~
k chow dlu larh yep...

Thursday, 25 October 2012

KELAB HURU-HARA 5

Hi :)
mula dgn snyuman dlu bru nmpk b'seri muke 2 hihi... ape nk ckp plk kali ni ea?? kte smbang2 cam pk cik kt kdai kopi larh nk?? hahaha :D klu dh borak mmg smpi b'jam2 nk abis,,bnyk sgt topik yg nk d'kupas ni... skrg  kpale dh lapang ckit,,dh cuti mmg otak yg slalu mcm mesin ni dh jd mcm basikl buruk atok aq dh... klu bljr mmg bnyk nk d'pkirkn ngan study larh ngan asignment larh huh~ mau patah riuk tulang2 ni... camne larh aq nk m'bsr lau asik wat keje je... ade petua x nk cpt bsr ckit bdn ni?? adus~ aq ngan adk sndri pn adk aq lg bsr... smpikn org kdg2 ckp die 2 akak aq... ade ptot... klu ade hamba allah 2 dh mmg asik prli aq je pngil aq pn "kcik" hurm~ tp xpe larh syukur je larh kn ;) ade yg bdn bsr nk krus klu yg krus nk bdn bsr aish~ xpe larh asalkn ade org2 yg bg skongn dlm idup aq ckup larh... 


eh,,camne nk bsrkn lg bdn aq ni hurm~

chow dlu larh yep t tungu larh entry yg bru ;)

Wednesday, 15 August 2012

Selamat Hari Raya

Tahun ni tahun kedua aq pose kt universiti ni mmg jrang jmpe kluarga wlaupn xjaoh sgt dr diorg skli pn...  tp bkn 2 yg aq nk cite... aq nk ckp psl rye taun ni yg aku rse lain drpd rye2 sblm ni... bkn sbb ade bju bru, brg2 bru sbb 2 sume x effect perasaan aq nk rye pn... bg aq xde pkaian bru pn aq xkesah sbb bile pose kte bljr camne org ssh ni m'jlni kehidupn diorg tp bile rye ape yg dpt kte bljr??

rye taun ni pn aq xde larh persiapn yg gah n mewah pn tp mmg perasaan ni xpnh dtg pd rye2 sblm ni... wlaupn keje yg bnyk yg kne pikul pd ari rye ni tp mmg happy gile nk smbt rye taun ni n xsbr nk blik umah(perasaan yg jrg dtg pd aq). aq xtau knp perasaan ni dtg pd rye taun ni plk... perasaan t'tunda kot utk rye taun lps hahaha



okey larh 2 je utk update kali ni... kpd sume yg knl kt aq SELAMAT HARI RAYA n klu aq ade slh 2 MOHON MAAF ZAHIR DAN BATIN :) lps rye bukak buku bru k ;) chow~

Thursday, 12 July 2012

KELAB HURU-HARA 4

Assalamualaikum


lme dh x update kt blog ni :) dh sibok je memanjang mmg xde mase nk lyn blog ni... lgpun berat ckit bile bljr kt universiti ni bg aq...  tp ni yg aq inginkn selama ni jd lyn kn jgk... plk 2 tahun ni aq dok lua dr kolej mmg tmbh lg keje aq --' 


nasib ade kwn2 yg dpt support n 1 kpale dgn aq dpt ringan ckit kpale aq yg dh mcm bom jangka ni :D kdang2 org yg kte jangka dpt bntu kte 2 yg akn tingalkn kte n org yg kte pndang serong 2 jgk yg m'bntu kte... tp bg aq bab kwn2 ni aq x amik kesah sgt sbb mcm slalu aq ckp kt kwn aq sorg ni yg "aq cri kwn bkn cri msuh n aq bole trime je kwn camne pn baik n burok die 2 sbb xde org yg perfect kn??".


bg aq kwn2 ni xwjud istilah "bekas kwn" m'lainkn gf/bf je kot... 






ok 2 je nk ckp aq chow dlu...   friendship will never disappear from my memory :)  

Friday, 9 March 2012

RENUNGAN


wat pe bljr pndi2 tp nk urus jenazah ibu bapa kte sndri xpndi...
bkn ke kte bljr pn sbb nk sngkn ibu bapa kte??
tp xkn nk bg sng kt dunia je??


video
enjoy!! n fikir2

.........
sdh bile tngk video ni :'(
aq sorg je ank laki dlm kluarga... n urusan ni ptot dh ade dlm dri.. kn3
ni bru ckit tnggungjwb ank laki... t ade bnyk lg tnggungjwb yg harus d'lakukn huhu

ibu bapa kte sape lg yg nk uruskn klu  bkn kte sndri..
jd yg harus kte wat skrg??

...kmbali ke asal n wat p'sdiaan ilmu dlm dri
sbb yg dtg akn pergi...
sesal dahulu p'dptan
sesal kemudian xde gune..

# x slh kjar dunia tp jgn tingal akhirat
ok ^_~ chow

...........
blom t'lmbt lg utk kmbali
* kata ustaz don

Sunday, 4 March 2012

Friday, 24 February 2012

KELAB HURU-HARA 3

Assalamualaikum,,,
hari ni just nk share peristiwa yg buat aq malu besar apebila silap anta msj kt org laen  :3
aq pn x sdr mse 2,, dh larh aq anta msj cam org nk gadoh,,,pas 2 anta kt org yg aq mmg xnk gdoh ngan die smpi bile2 :) tp kne mrh ngan die sbb aq maki2 kt msj yg aq salah anta 2.. sdh sgt :(
dh bg jelas pn msih lg xnk dgr aq ckp.. agak dgil jgk tp aq x kesah...

nk pnjgkn cite,, aq xksh lau die nk mrh kt aq tp aq tau die x lme pn cam 2... pompuan kdg2 aq ade rse pelik ckit bile diorg mrh ari ni esok diorg hapy cam xde bnde yg b'laku smlm.. o_0????
lg pelik bile diorg yg hapy lbh.. tp sbb die jaoh aq lyn je lme nk dpt jmpe die tau :)

ok back to topic...
lau slh anta msj mmg aq rse bkn aq sorg je kot yg buat.... kdg2 nk cpt sgt msj smpi x ingat dunia hihihi....
amik blsan die... klau dh hidup bnyk sgt msj kdg2 kelam-kabut jgk aq nk bls :)
mcm x ckup tngn plk aq rse huh~

ok nk chow dlu ....bye :)